Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.2.2007, Michal Učeň, recenze
Multimediální klávesnice se na trhu s periferiemi objevují už dostatečně dlouhou dobu. Nyní jsou kromě speciálních tlačítek často doplňovány o polohovací zařízení a v kombinaci s bezdrátovým propojením s počítačem se stávají neocenitelným pomocníkem jak při práci, tak i zábavě. Tohle všechno přináší nová klávesnice od společnosti Genius s názvem LuxeMate 810.
ka8ooi | 8.12.200713:48
tutu klávesnici použivám již delší dobu, objevil jsem jedinou chybu ­- používám Win Vista Ultimate a při přechodu z úsporného režimu přestávají multimediální klávesy být funkční.. začnou reagovat až při klasickém vypnutí systému.. nemá s tím někdo nějaké skušenosti? Díky M.Náprstek
Odpovědět0  0
Daniel Michovský | 9.4.200821:23
Dobrý den, mám stejný problém s multimediálními klávesami po přechodu z úsporného režimu. Přišel jste na nějaké řešení? Pokud ano, pošlete mi prosím info na ­"d.michovsky@volny.cz­". Dík, Daniel.
Odpovědět0  0
d.michovsky@o2active.cz (1) | 10.4.200810:31
Dobrý den, problém jsem vyřešil změnou režimu power managementu v BIOSu základní desky. Přešel jsem z režimu S3 na méně účinný S1. Daniel
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 23.2.200722:25
Odpovědět0  0
Nick Carter | 27.2.200711:57
u obou obrazku mi to pri prokusu o otevreni hodi Operation aborted a nic se neotevre, musim byt ve foru nejak registrovan nebo tak neco ? Jsem za hodne drsnym firewallem, takze je mozne, ze je to tim, ale radsi se zeptam, ze :)
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 1.3.200723:24
Je nutne bzt na foru prihlaseny, pak by to melo byt bez problemu.
Odpovědět0  0
JB. | 22.2.200712:53
Měl jste někdo tu čest vyzkoušet tuto klávesnici v linuxu? Zda je možné si normálně odchytit kódy těch dodatečných tlačítek a namapovat si je na libovolné události v KDE­/Gnome?
Funguje ten poziční klobouček jako další USB myš?
Odpovědět0  0
Nick Carter | 22.2.200711:58
Ahoj,
nemam sice primo tuto klavesnici, ale poridil jsem si obdobnou luxemate kombinaci mys, klavesnice. Mel bych k tomu nekolik komentaru :

1­) vydrz baterii ­- pouzivam nabijeci AAA baterie 800, v klavesnici vydrzi hodne dlouho, radove 3­-4 tydny, i dele. Mys naopak vyplaca baterie pomerne zahy, vetsinou do tydne jsou kaput. Moje prace ­- psani, html, php, obcas World of Warcraf, tak dvakrat do tydne.

2­) dosah ­- rozhodne nedosahuje slibovanych deset metru, a to ani na prime viditelnosti. Je ale vyrazne vetsi nez u jinych produktu tohoto typu, ktere jsem zkousel, presto dva metry jsou rekl bych rozumne maximum.

3­) zasekavani ­- klavesnice se velmi casto pri psani ­"zasekne­", ovsem zda se, ze pouze ­"softwarove­", tlacitko zablokovane neni, presto klavesnice stale dale vysila znak do pocitace ... Je to VELMI otravne, zejmena kdyz se vam neco objeviiiiiiiiiiiiiiiii a pak zmacknete parkrat backspace a on se vam zasekne a treba vam to vymaze cely prispevek. Opakuje se to radove nekolikrat za hodinu.

4­) mys se sama po urcite dobe necinnosti ­"vypne­", resp. odpoji od pocitace, je treba stisknout libovolne tlacitko, aby se opet rozebehla, pouhy pohyb nestaci

5­) vec nejdivnejsi ­- po pripojeni USB cidla pro dalkovy prenos a novem bootu pocitace s timto USB curapajzem pripojenym ­(mam Dell Latitude 620 notebook­) se puvodni notebookova klavesnice slusne receno pokurvi ­- funguji na ni vsechny klavesy od A po J ­(v rade na klavesnici­), vse dal je zprehazene, napr. misto M se pise nula, stejne tak nefunguji klavesy 8,9,0,­-,= a dalsi. nechapu proc. Odpojenim USB cidla a rebootem pocitace nabehne klavesnice notebooku opet k plne funkcnosti. Nechapu.

6­) pohodli na psani ­- prave proto jsem si tuto klavesnici vlastne koupil, protoze je velmi podobna notebookove klavesnici s nizkym zdvihem tlacitek, me se na ni pise naprosto skvele a rychle, velmi prijemne. Naopak rozlozeni nekterych klaves je rekneme debilni, zejmena umisteni HOME a END mezi CTRL a mezernik na obou stranach, ani po nekolika mesicich jsem si na toto umisteni nedokazal zvyknout. PAGE UP a PAGE DWN vedle sebe v pravem hornim rohu klavesnice take moc ergonomicky nevyznivaji, take je problem je ­"bez divani­" najit.

Tedy na zaver, priklanim se k zaverum z tohoto clanku, ze Genius by mel trochu vice na svych vyrobcich zapracovat, protoze kvalita prijde mi upada velmi rapidne, a byt je to blyskave zvenku, vevnitr to je dost shnile :­(

Odpovědět0  0
revit (12) | 22.2.200716:35
5 ­- uplne hloupy dotaz...nezapina ti to numlock?
Odpovědět0  0
Nick Carter | 23.2.200710:04
abych pravdu rekl, nerozumim tomu ... ty zprehazene klavesy nejsou vsechny jen cisla, nektera zas tam, kde je normalne cislo, pisi pismenka, proste jako by ta posledni radove tretina klavesnice mela klavesy prehazene mezi sebou. Je v tom system, po kazdem rebootu jsou ty klavesy prehazene stejne ... Je to neprijemne, protoze pocitac nevypinam, jen hibernuju, takze kdyz pak odpojim USB periferie a nekam s nb jdu, cast klavesnice nepari, a musim stejne rebootovat, abych ji dostal do funkcniho stavu :­( NUMLOCK a podobna tlacitka se zapinaji a vypinaji na obou klavesnicich a indikuji se i iconky v dolnim pravem rohu Windows, takze tam problem asi neni. FN klavesa to podle meho take neni, i kdyz tu jsem snad nikdy nepouzil, tak cert vi, co pod ni vlastne vsechno je a kde :­)

Jinak klavesnice ma nekolik ­"multimedialnich­" tlacitek, ze kterych se mi nejvice osvedcil cudlajs na spousteni mailu, dale tlacitko na hibernaci pocitace, a stejne tak sada na spousteni prehravace a +­/­- tlacitka na hlasitost. Jak rikam, nektere veci ma ta klavesnice vymyslene, jen to technicke provedeni trochu pokulhava.
Odpovědět0  0
Nick Carter | 27.2.200711:55
ehm, tak to nebyl tak hloupy dotaz, pri prozkoumani klavesnice na NB to skutecne presne odpovida tomu, jako by bylo pri pripojeni nove­/usb klavesnice stale zapnute tlacitko FN. Zjevne se jedna o problem, ze usb klavesnice FN tlacitko vubec nema, a neco se tam micha s puvodnim rozlozenim klavesnice na notebooku, takze si notebook mysli, ze je FN stale stisknute. Naopak jeho stisknutim se dostanu ­"zpet­" k puvodni klavesnici, tak jak ma byt ;­) Takze nasledek zname, diky za dobry napad, zustava otazka PROC tomu tak je, pripadne JAK se toho zbavit, asi nejsem sam, kdo pouziva geniusi klavesnici s notebookem ... :)
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 22.2.200717:10
Skoro to vypada ze to je spis nez Numlock funkcni tlaciko FN. Ale kde je problem, to netusim.
Odpovědět0  0
LX | 22.2.200710:54
Odkial si mozem stiahnut Direct Input Mouse Rate?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.